Ud at spise

Også på dette punkt er London et mekka. Mange madkulturer mødes i London, og her er noget for enhver smag.

Mange restauranter kan med fordel bookes i forvejen på “toptable“. På denne side kan man skrive helt specifikke ønsker ind og få et hav af muligheder. Det gode ved siden er, at der ALTID er et godt tilbud, og man ender måske et sted, man ikke lige havde regnet med. Det er ikke usædvanligt at få mellem 30-50% på hele regningen. Man er nødt til at oprette en profil, men det er gratis. Hvis man efterfølgende vurderer restauranten (online), kan man samle point sammen til en gratis middag. Det skal dog lige siges, at det ikke er nødvendigt for at få de gode tilbud.

Asiatisk:
Tamarai i Covent Garden, 167 Drury Lane.
Nærmeste tube: Holborn eller Covent Garden

Indisk
:
Sitaaray i Covent Garden lige ved siden af Tamarai. Det er en sjov og meget anderledes restaurant. Det fungerer på den måde, at de bliver ved med at komme med mad, indtil man siger stop. Det er en blanding af kebab (små kødstykker af kylling, lam og fisk) og curry retter. På skærme rundt i lokalet vises der indiske musikvideoer.
Nærmeste tube: Holborn eller Covent Garden

Det er også værd at tage til Brick Lane for et godt og billigt indisk måltid. Det er som at komme sydpå, hvor tjenerne står og “hiver” i folk for at få dem ind på restauranterne. De giver alle tilbud, så uden at gøre meget er det muligt at få en – måske to flasker vin gratis og op til 25% på maden. Bliv i området efterfølgende og nyd en drink på en af de mange barer – der er altid god stemning og gang i den.
Nærmeste tube: Liverpool Street station

Thai:
Mango Tree, Victoria. Hyggeligt sted med god steming, sød betjening og rigtig dejligt mad.
Nærmeste tube: Victoria eller Hyde Park Corner

The Blue Elephant, 4 Fulham Broadway, Fulham. Det er en oplevelse i sig selv bare at være i restauranten.
Nærmeste tube: Fulham Broadway

Garden & Grill på Portobello Road. Hyggelig restaurant med god atmosfære og fornuftige priser. Hele året sidder man ude på deres overdækkede terrasse.
Nærmeste tube: Ladbroke Grove eller Notting Hill Gate

Busaba Eathai ligger flere steder – bla.:
106 Wardour Street
8 Bird Street og 22 Store Street. Her er man altid sikker på god mad og hurtig betjening. Der er ikke bordbestilling på alle restauranterne, men det er som regel ikke noget problem at få et bord.

Sketch
London,
et besøg værd, hvis man vil have en på opleveren. Der er flere forskellige restauranter og derved også menuer og priser. Hvis man er til lidt sjov, så er det en SJOV oplevelse. Den ligger i Conduit Street, som er en sidegade til Regent Street.
Nærmeste tube: Oxford Street, Bond Street eller Piccadilly Circus

French with Mediterranean influences:
Criterion ligger lige midt på Piccadilly Circus. Skøn mad i flotte lokaler til fornuftige priser.
Nærmeste tube: Piccadilly Circus

The French House Soho, jeps, ligger i Soho og serverer dejligt mad. Det er ikke et stort sted, så bordbestilling er en god idé. Det ligger i det pulserende Soho og dermed midt i byen. God betjening og der er sjæl i stedet. Ligger ovenpå en velbesøgt pub, så aftenen kan sluttes af med en pint.
Nærmeste tube: Tottenham Court Road, Leicester Square eller Piccadilly Circus

Italiensk:
Fornata er Soho’s nyeste italienske restaurant. Restauranten serverer regionale klassiske retter i en hyggelig og rustik atmosfære.
Nærmste tube: Oxford Circus og Piccadilly Circus

Ripe Tomato, hvis man har gået på Portobello Road Market hele dagen, kan man slutte den af med et dejligt måltid i denne hyggelige familiedrevet restaurant.  Der er altid en god stemning og venlig atmosfære. Det er tydeligt at mærke, at restauranten er velbesøgt at lokale beboere. Den åbner først kl. 19, og man kan kun betale kontant.
Nærmeste tube: Ladbroke Grove og Westbourne Park

Ballaria Restaurant & Wine Bar, hyggelig restaurant “gemt” bag Oxford Street, 71 Great Titchfiels Street.  Stedet syner måske ikke af meget, men der er en utrolig hyggelig steming i deres kælder. Maden er helt i top.
Nærmeste tube: Oxford Circus

Vegetar:
Mildreds Vegetarian, ligger i Soho og åbnede i 1988. Nyd dejlig mad i en afslappet atmosfære lige i hjertet af London. Restauranten er velbesøgt, og det kan være svært at få bord, hvis man kommer lige i “rush hour”.  Er der ventetid, er det muligt at nyde en drink i baren.
Nærmeste tube: Oxford Circus og Piccadilly Circus

Amico Bio, den første vegetar-økologisk-italiensk restaurant i London. Maden er superb! Den ligger i “The City”, 44 Cloth Fair, EC1A 7JQ. Restauranten er familiedrevet, og råvarerne kommer fra egen gård i Italien. Den ligger måske ikke lige “på vejen”, men den er helt sikkert turen værd – også hvis man ikke er vegetar.
Nærmeste tube: Barbican og Farringdon

Skandinavisk:
Madsen Restaurant, hvis man brænder efter smørrebrød, stegt flæsk med persillesovs eller måske flæskesteg med rødkål skal man besøge Madsen Restaurant, 20 Old Brompton Road, South Kensington.
Nærmeste tube: South Kensington

Gordon’s Wine Bar
,
ligger 47 Villiers Street, Embankment og er en helt særlig oplevelse. Det siges at være den ældste vinbar i London. Atmosfæren er helt unik, og grundet lokalerne er det helt sikkert et besøg værd. Kendt for sine oste og vine, men der serveres også andet mad. Morgenmad serveres f.eks. mellem kl. 8 og 10.
Nærmeste tube: Embankment eller Charing Cross

På toppen:
SushiSamba, bedste al fresco oplevelse i London hvis man tænker på udsigten. Restauranten ligger på 38. etage af the Heron Tower i City. Restauranten tilbyder et mix af japansk og latinamerikansk mad.

Vertigo42, bar og lounge på toppen af Tower 42. Nyd eventuelt den første drink her og oplev mørket sænke sig over byen. Bliver man sulten, tilbyder de en bar menu. HUSK at bestille bord.

Lidt for børnene:
Rainforest Café, Londons største familierestaurant beliggende ikke langt fra Piccadilly Circus. Spis frokosten i tropisk steming!! Fra Londons hektiske gader træder man ind i et mekka af lyde og dufte, som var man midt i regnskoven.
Nærmeste tube: Piccadilly Circus og Leicester Square

Ofte har folk et ønske om at prøve at spise på f.eks. Gordon Ramsay, Jamie Oliver eller andre kendte kokkes restauranter. Disse kan også med fordel bookes på “toptable“.

The Churchill Arms, Kensington Church Street

Når restauranterne er nævt, skal man ikke glemme, at man også spiser rigtig godt og til fornuftige priser på de mange pubber rundt om i Londons gader. Om søndagen har de fleste det, der hedder “Sunday Roast” til frokost til ca. £10-15.