Undergrunden/tuben

Notting Hill Gate

Det er egentlig ganske simpelt at bruge undergrunden og komme hurtigt rundt i London, når først man har fundet ud af systemet.

Find først ud af hvilken station, du skal til. Tjek derefter hvilke tog (tænk evt. i farver), der går dertil. En god idé er også at vide, om du skal nord, syd, øst eller vest.

Når du kender toglinien, skal du tjekke hvilken endestation, du skal mod, da det vil stå på toget. Står du f.eks. på Victoria station og skal til Warren Street, skal du med “victoria line” (lyseblå) mod Walthamstow Central – i alt 3 stop. I undergrunden skal du derfor gå efter “Victoria line” og skiltet hvor endestationen er “Walthamstow Central”.

Det er ikke helt billligt at bruge tuben. Det kan derfor godt svare sig at købe en dagsbillet eller en billet til flere dage – spørg i billetsalget.

Køb evt. et “Oysterkort” som man kan sætte penge ind på løbende. Man kan også med det samme købe et uge – eller månedskort. Kortet kan bruges både i tuben og i busser.

Kortet fungerer på den måde, at man “logger” sig ind på den station, man starter fra og “logger” sig ud på på den station, man ender ved. På den måde betaler man kun for den reelle strækning. Det er generelt den billigste måde at tage singleture på i London.

Tjek: Travel for London

Selv om byen er stor, er den forholdsvis let at komme rundt i, og man vil “aldrig” kunne fare vild, da man altid kan gå til den nærmeste undergrundsstation og dermed være på sporet igen.

Tip: Det er ikke sikkert, at det kan betale sig at hoppe på tuben. Det kan ofte være lige så hurtigt at gå, da tubekortet ikke viser den reelle afstand. Husk også at undergrunden bliver vedligeholdt i weekenderne for at genere mindst muligt, så linier kan være helt eller delvist lukkede.