Bycykler - Boris Bikes

I juli 2010 kom de første bycykler til London, og det har vist sig at være en stor succes. Ideén kom fra Londons Mayor, Boris Johnson – deraf navnet “Boris Bikes”, som gerne vil gøre byen mere grøn og have færre biler ind i bymidten. London er langt fra den første by med bycykler, og man er da også blevet inspireret af andre byer i Europa med samme tilbud.

Man ser mange forretningsfolk på cyklerne i løbet af dagen, da det tit er den hurtigste måde at komme frem til møder på. Det betyder, at der i rush hour kan være mangel på cykler ved nogle dockingstationer og for mange cykler ved andre, når alle skal af med deres cykler samme sted. Heldigvis er dockingstationerne tæt på hinanden.

Man kan blive medlem af “cykelklubben”, eller man kan købe en cykel på “timebasis”. Prisen er den samme, men er man medlem, har man mulighed for at købe et årligt medlemsskab. Der er MANGE cykler, og MANGE dockingstationer placeret rundt i byen, så der er ingen undskyldninger for ikke at snuppe en cykeltur. Hvis man følger instruktionerne på dockingstationer, er det let at leje en cykel.

PAS PÅ! Trafikken i London er tæt, det er den modsatte side af Danmark, og bilisterne er ikke vant til at være opmærksomme på cyklister. Har man ikke mod på at cykle i trafikken, er det heldivis muligt at cykle en tur i Hyde Park.

Det er muligt at læse meget  mere om cyklerne på Travel for London

Boris Bikes