Isle of Wight

Isle of Wight

Har man lidt længere tid i UK end bare en weekendtur til London, og har man lyst til at opleve noget andet end storbyens stress og jag, er Isle of Wight en oplagt mulighed. Øen ligger i den Engelske Kanal ikke langt fra Englands sydlige kyst. Færger afgår fra Southampton og Portsmouth, og turen tager ca. en times tid. Det er ikke nogen stor ø, men den er et besøg værd for sin smukke og enestående natur. Der er mange muligheder for overnatning, men til højsommersæsonen er det en god idé at booke i god tid, da øen i den periode mere end fordobler indbyggertallet.

Dronning Victoria og Prins Albert havde deres sommerresidens på Isle of Wight, “Osborne House”. Efter Prins Alberts død i 1861 blev Osborne House Dronning Victorias fortrukne bolig, og det var da også her, hun døde i 1901. Hendes soveværelse stod uberørt i mange mange år, men nu har man altså mulighed for at komme ind og få en rundvisning i bygningerne og også gå en tur i den store have (park). I højsæsonen gør man klogt i at booke tid for en rundvisning, da det er en meget besøgt attraktion. Øen er noget af det sydligste i Storbritannien, og vejret er derfor også en anelse varme end så mange andre steder i landet. Dette gør øen til et yndet feriested for englænderne selv. Den smukkeste natur findes på den vestlige del af øen, og man må ikke snyde sig selv for en gåtur ud til “the Needles Park”.

Af andre attraktioner kan nævnes:
Carisbrooke
Castle
Isle of Wight Zoo
Dinosaur Isle
Isle of Wight Steam
Railway
Dimbola Logde
Shanklin Chine

Selv kan jeg varmt anbefale St Maur Hotel som en overnatningsmulighed. Det er et skønt mindre familiedrevet hotel i byen Ventnor. Stedet oser af historie, og man bliver budt velkommen af en utrolig dejlig gæstfrihed.
Se mere på: St Maur

St Maur Hotel, Isle of Wight