Parkerne

Hvis det er tid til “en slapper” efter kulturelle indtryk og shoppeture, er parkerne det helt rigtige sted. Parkerne er åndehuller for folk i London og et afbræk fra hverdagens stress og jag.
De summer altid med løbere, hundeluftere, au-pairs med børn, solbadere mv. Alle parkerne ejes og vedligeholdes af den royale familie.

Den meste kendte og største park er Hyde Park, som man finder for enden af Oxford Street mod Marble Arch. Parken summer af liv, så snart solen viser sine første stråler. I “Marble Arch enden”, findes Speaker’s Corner, hvor alle kan stille sig op og ytre deres meninger. Det er meget forskelligt, om der er mange eller få, men man er altid sikker på at trække på smilebåndet. Ved søen midt i parken (Serpentine) er det muligt at leje både/cykelbåde, og hvis man er medlem af svømmeklubben, kan man også tage sig en svømmetur. På den nordlige side af “The Serpentine” er der altid gang i den af folk på rulleskøjter. Det er værd at stoppe op og iagttage lidt. Hvis man går mod Kensington Park (vest) kommer man til Diana Memorial Fountain. Det blev indviet i 2004 til minde om Prinsesse Diana. Om sommeren bruges parken ofte til udendørs koncerter.
Royal Parks
Nærmeste tube: Marble Arch, Hyde Park Corner, Lancaster Gate og Queensway

Kort over Kensington - og Hyde Park

Fra Hyde Park går man over i Kensington Park. Til sammen dækker disse 2,5 km2. Ofte ser folk dem som én park, og de adskilles da også kun af en vej (the Ring). I Kensington Park ligger Kensington Palace, hvor Prinsesse Diana boede til sin død i 1997. Prins William og The Duchess of Cambridge flytter ind i Kensington Palace og skal bruge det som deres midlertidige bolig i London. For Prins William bliver det et gensyn, da han boede der sammen med Prinsesse Diana og Prins Harry. Er man interesseret i at se Peter Pan skulpturen, skal man også til Kensington Park. Hvis vejret tillade det, er der altid folk med deres små både omkring The Round Pond. Forlader man parken mod vest, kommer man til Kensington Palace Gardens. Denne gade er en af de dyreste – hvis ikke den dyreste gade i London. Den går under navnet “billionaires road”. Vejen er belagt med små palæer – det ene hus flottere end det andet. Mange af dem bliver brugt som ambassader, men der er også stadig private boliger.
Nærmeste tube: Queensway, Notting Hill Gate og High Street Kensington

Green Park ligger ikke langt fra Hyde Park (i modsatte ende af Speaker’s Corner – mod Victoria). Mellem parkerne ligger Wellington Arch (ligner Triumfbuen). Den har tidligere huset den 2. mindste politistation i London, men er nu et museum. Green Park er en rigtig “hyggepark”, hvor liggestolene findes frem straks vejret tillader det. På modsatte side af Green park, ligger Buckingham Palace Gardens.
Nærmeste tube: Green Park, Hyde Park Corner og Piccadilly Circus

Den ældste park er St. James’s Park.  Flot anlagt park, knap så stor men ligger lige midt mellem Buckingham Palace og Whitehall.
Nærmeste tube: St. James’s Park og Victoria

Regent’s Park ligger nord for Oxford Street og er måske nok Londons smukkeste park. Den har mere end 30.000 roser af 400 forskellige arter. Londons største udendørs sportsarena ligger i parken ligesom London Zoo.
Nærmeste tube: Regent’s Park

Greenwich park er også et besøg værd. Parken ligger sydøst for byen – modsat “Isle of Dogs”. I parken ligger “The Old Royal Obervatory”. Her kan man opleve Greenwich Mean Time (GMT). Tidslinien går lige igennem oberservatoriet.
Det er nu også muligt at komme ind at se “Cutty Sark”. Skibet blev bygget i 1869 og var i brug indtil 1954, hvor det kom på land og blev til et museum. Skibet var under renovering, da det i 2007 brød i brand. Renoveringen har været i gang i 6 år og har kostet ca. £50 millioner. Den 26. april 2012 åbner Dronningen igen skibet for offentligheden. Det er et storslået syn – skibet står 3m over tørdok, understøttes af en stålkonstruktion og er delvist dækket af et spektakulært glastag. Det er første gang, at man udstiller et skib på denne måde, men det giver en mulighed for at gå under det 963 tons tunge skib og beundre de elegante linier, som gjorde skibet til det hurtigste på den tid. Det er også muligt at opleve skibet indvendigt.
Greenwich er ikke kun et besøg værd grundet parken – bydelen i sig selv er meget hyggelig at slentre i. Den oser af liv og stemning, da universitetet lokker mange unge til. Man kan sejle til Greenwich, eller man kan tage tuben.
Nærmeste tube/dlr: Island Gardens (gå under Themsen), Cutty Sark og Greenwich.