Markeder i London

Portobello Road:
Ligger i Notting Hill og blev især berømt, da filmen “Notting Hill” med Hugh Grant og Julia Roberts blev filmet i området. 142 Portobello Road er nu en skoforretning, men det er lokalet, hvor “The Travel Bookshop” var i filmen. Rundt om hjørnet ved Startbucks på Portobello Road ligger opgangen, hvor Hugh Grant boede i filmen. Det er ikke “den blå dør” mere, men stedet er stadig populært for turister. Gaden oser af liv og stemingen om lørdagen, hvor det er store markedsdag. I løbet af ugen er her også boder, men slet ikke i samme omfang som om lørdagen. Hvis man kommer fra Notting Hill Gate stationen, vil man først støde ind i alle antikvitetsforretningerne/boderne. Derfra bevæger man sig til madboderne og frugt- og grøntsagsboderne. Alle sanser kommer på arbejde, da det er et væld af lyde, farver og dufte. Længere nede af gaden kommer man til boderne med tøj – nyt som gammelt og alverdens nipsgenstande.
Nærmeste tube: Notting Hill Gate og Ladbroke Grove

Alfies Antique Market:
Er Londons største indendørs marked for antikviteter og vintage tøj. Det ligger i 13-25 Church Street, Marylebone og har i over 30 år tilstrukket alverdens samlere, interiør designere og kendte mennesker. Folk kommer til markedet for at opleve den lidt bohemeagtige stemning og for at finde noget unikt og specielt. Selv om  man ikke er til hverken antikviteter eller vintage tøj, er det alligelvel et besøg værd. Tirsdag til lørdag kl. 10-18.
Alfies Antique Market
Nærmeste tube: Marylebone og Edgware Road

Columbia Road Flower Market:

Columbia Road Flower Market

Da det ikke er så let at transportere blomster hjem, fravælger mange turister dette marked, men det er synd og skam, da det har en helt speciel atmosfære. Stå tidligt op søndag og nyd morgenkaffen på dette skønne marked i Østlondon.
Flower Market
Nærmeste tube: Old Street, Shoreditch, Liverpool Street og Bethnal Green.

Camden Market:
Markedet er en verden for sig! Når man kommer ud af tuben, står man pludselig i “det gamle punkerkvarter” i London. Markedet er altid velbesøgt men særlig weekenderne er travle. Markedet startede i tiderne ved Camden Lock (kanalen), men strækker sig nu over et meget større område. Det er et mekka af sko, tøj, nips og ikke mindst mennesker. Husk at gå en tur omkring sluserne og se dem blive åbnet/lukket ved håndkraft. Her er mad fra alle verdenshjørner så gem appetitten og nyd atmosfæren.
Nærmeste tube: Camden Town

Borough Market:
Markedet for de madglade!! Det ligger ved London Bridge og er blandt de største og ældste madmarkeder i verden. I gamle dage kom landmændene ind og solgte deres

Borough Market

afgrøder, og vægten var da også lagt på frugt og grøntsager. Sådan er det ikke helt mere, men man har forsøgt at bevare den samme stemning. Markedet finder sted torsdage, fredage og lørdage. Madvarerne er af høj kvalitet, og det er “fint” at sige, at man handler ind på markedet. Gem appetitten og smag på alle smagsprøverne!
Borough Market
Nærmeste tube: London Bridge og Borough
NB: Når man har været turen rundt på markedet, skal man fortsætte til Maltby Street; et forholdsvist nyt område – en rock ‘n’ roll udgave af det til tider overfyldte og turistede Borough Market.

Spitalfields Market:
Ligger ved Liverpool Street Station og byder på lidt af det samme om Portobello Road – bare i overdækkede omgivelser. Området er forholdsvis stort, og det er hyggeligt bare at slentre rundt i. HUSK også at besøge Brick Lane.
Nærmeste tube: Liverpool St. station

Råt designer marked:I Dover Street 17-18 ligger dette “marked”, som er et mekka af designer mærker. Det strækker sig over 6 etager, hvor stilen er “simpel og rå”. Det er manden bag Comme des Garcons, der har opfundet markedet. Det er ikke et billigt sted at handle, men det må ikke afholde én fra at gå derind og kigge. Stedet i sig selv er en oplevelse.
Nærmeste tube: Green Park, Piccadilly Circus og Bond Street.