De gængse

London Eye:
STORT pariserhjul på The South Bank. Turen rundt tager ca. 30-45 minutter og giver rig mulighed for nyde udsigten over London. Det blev åbnet i 2000 og var tiltænkt som en attraktion for en kortere periode, men det har vist sig at være en succes. Hav tålmodighed da der ofte er kø.
Nærmeste tube: Westminster, Embankment og Waterloo

London Akvarium:
Ligger ved London Eye og siges at være et af de største i Europa.
Nærmeste tube: Westminster, Embankment og Waterloo

Madame Tussauds:
Besøg verdens største voksmuseum på Marylebone Road og brug en dag på at være helt tæt på de kendte.
Nærmeste tube: Baker Street

London Dungeons:
Tag en tur med under Londons gader og frygt det værste!!
En underdrivelse er at sammenligne med spøgelsestoget i Tivoli, men det giver en idé om, hvad der er i vente.
Nærmeste tube: London Bridge og Monument/Bank

Billetter til de 4 ovennævnte attraktioner kan med fordel købes samlet, da der så er rabat.

London Walks*:
Gå f.eks. i “Jack the Ripper’s” fodspor gennem Londons gader eller tag i stedet med ud at se “Shakespeare’s og Dickens” London. Hvad med en gåtur i Greenwich eller muligheden for at udforske Cambridge?
London Walks

Læs mere om gåture i London under sightseeing

Shakespeare’s Globe/teater*:

Er en rekonstruktion af Shakespeares teater fra 1599. Det er et åbent teater, hvor de største af forfatterens stykker blev spillet. Det er som at rejse tilbage i tid, da man så vidt muligt har prøvet at føre alt tilbage.
Nærmeste tube: Southwark, London Brigde og St. Paul´s

St. Paul’s Cathedral*:
Besøg dette storslåede bygningsværk fra 1710. Gå ned i krypten og se Lord Nelson’s grav eller fortæl en hemmelighed i “Whispering Gallery”.
Nærmeste tube: St. Pauls og Mansion house

Westminster Abbey*:
Impornerende kirke lige ved parlamentet. Den er fra ca. 1050 og er bygget i gotisk stil. Bruges af den royale familie som kronings – og begravelsessted.
Nærmeste tube: Westminster og St. James’s Park

Royal Albert Hall*:
Koncertsal i området omkring South Kensington. Et besøg værd, men man behøver ikke at tage ind for en rundtur. Det er en god idé at undersøge, om der er gode koncerter på programmet, da en koncert i Royal Albert Hall er en speciel oplevelse. Stedet er intimt, da der kun er plads til ca. 7.000 tilskuere. Overfor i Kensington Park ligger Albert Memorial.
Nærmeste tube: High Street Kensington, South Kensington og Knightsbridge

Tower of London*:
Londons ældste bygning og én af verdens mest kendte og besøgte borge – ca. 2,5 millioner besøgende hvert år. Borgen er hjemsted for de engelske kronjuveler, men lige så interessant er det at se fangehullet, “The White Tower” og meget mere. Det er en god idé at have god tid, hvis man vil have fuldt udbytte af besøget. I ferier skal man væbne sig med tålmodighed, da det er en populær attraktion.
Nærmeste tube: Tower Hill

Tower Bridge*:
Endnu et af Londons varemærker. Broen blev bygget i 1894 og er en af de fineste og mest populærer broer i verden.
Nærmeste tube: Tower Hill og London Brigde

Kensington Palace*:
Slottet hvor Prinsesse Diana boede til sin død i 1997. Det ligger i Kensington Park med en smuk udsigt over parken mod Hyde Park. Slottet er lige åbnet igen (2012) efter en større 2-årig renovering til 12 millioner pund. Der er skiftende udstillinger, men blandt andet vises Prinsesse Dianas kjoler – en lille men speciel udstilling.
Køb billetter her
Nærmeste tube: High Street Kensington, Queensway og Notting Hill Gate

Big Ben og Parlamentet:
Er nok den mest kendte attraktion i London. Big Ben er kælenavnet for den største klokke i urværket (vejer 13 tons). Tårnet er en del af den engelske parlamentsbygning.
Nærmeste tube: Westminster

Up at The O2:
Lider man af højdeskræk, er det nok ikke lige denne turistattraktion, man ser frem til!

The O2 eller Millennium Dome, som det tidligere blev kaldt, blev bygget til at markere årtusindskiftet i 2000. Fra den 1. januar 2000 til den 31. december 2000 husede bygningen udstillingen “Millennium Experience”, som hyldede begyndelsen af det nye årtusinde. Siden er stedet blevet brugt til sportsbegivenheder og koncerter. Det var blandt andet her, at Michael Jackson skulle have spillet 50 koncerter.

Fra den 21. juni 2012 får man mulighed for at få en guidet gåtur til og over toppen af “teltet” via en stofbro. Turen tager ca. 90 minutter, hvor man får mulighed for at gøre stop på toppen og få et 360° view over London. Man er spændt fast på turen op og ned, men på toppen har man mulighed for at bevæge sig frit. Stofbroen er 2 meter over teltdugen, 53 meter over jorden og 320 meter lang.

Inden man får lov til at starte turen, gennemgår en guide turen, og man får udleveret en dragt + sko, hvis det er nødvendigt.

Nærmeste tube: North Greenwich

Læs mere og bestil billetter her

The Shard:
Med sine 310 m er The Shard den højeste bygning i Vesteuropa. Bygningen byder på luksus kontorfaciliteter, verdenskendte restauranter, 5 stjernet hotel – Shangri-La og private boliger. Udsigten fra The Shard byder på 360° view.

Fra den 1. februar 2013 bliver det muligt at komme op og nyde udsigten. Den første elevator tager besøgende op til 33. etage, hvor man skal ind i elevator nummer 2. Den tager besøgende til 68. etage. Herfra er der trapper til den 69. etage, som er den primære udsigtsetage. Når man først er helt oppe, er man cirka dobbelt så højt oppe som toppen af London Eye. Hele turen tager ca. 1 times tid.

Ved hjælp af digitale teleskoper på den 69. etage, er det på en klar dag, muligt at se en radius af 65 km. Teleskoperne (Tell:scopes) er de første i Europa.  Man kan vælge mere end 10 sprog og få vist omkring 200 interessante bygninger/steder i London.

Man kan komme helt op på 72. etage, som er en delvis “open-air” platform – kun lige under toppen af The Shard.

Billetter kan købes med 30 minutters interval og  koster £24,95. Når man er kommet op, er der ingen tidsbegrænsning. Tjek tider og bestil billetter her

 

*
Attraktioner hvor London Pass med fordel kan bruges